Potreban Pribor
za Crtanje

Niste pronašli ono što vas zanima? Unesite željeni pojam, a zatim kliknite dugme za pretragu.


Koji i kakav pribor za crtanje ćete koristiti zavisi uglavnom od toga da li će vam crtanje biti samo jedna obična razbibriga, hobi ili zanat.

U svakom slučaju pribor potreban za crtanje je relativno jeftin i lako dostupan, a veći deo onoga što ćete koristili kao pomoćna sredstva pri radu ili već imate ili ih možete vrlo lako sami napraviti.

Na sledećim stranicama imate opis najvećeg dela onoga što će vam biti potrebno za rad kako bi vam crtanje bilo što lakše i zabavnije.

Pribor za Crtanje

Pored toga tu imate korisnih saveta i "trikova" gde, šta i koliko toga kupovati, šta i kako možete sami napraviti i još puno toga što sam ja naučio tokom poslednjih godina u raznim knjigama za crtanje, na internetu i lično od profesionalnih umetnika.

• Ne kupujte odjednom sav pribor za crtanje i ne kupujte prerano onaj najskuplji jer može se dogoditi da iz bilo kog razloga privremeno izgubite interes za crtanje, a onda ćete se osećati loše zbog prerano potrošenog novca.

• Počnite sa običnim kopir papirom i par olovaka različite tvrdoće, a onda polako, jedno po jedno, kupite sebi najbolje stvari od opreme jer vi to zaslužujete.

• Krenimo sa olovkom kao osnovnom alatkom za crtanje i vidimo kakve olovke su potrebne i kada se koja olovka upotrebljava;

• Šta treba da znate kada kupujete papir za crtanje i dali je svaki papir dobar da se na njemu crta;

• Kakve gumice za brisanje je poželjno da koristite i šta sve drugo možete da koristite za skidanje grafita sa vašeg papira;

• Šta spada u pribor za razmazivanje grafita , kako da ga sami napravite i gde i kako se koristi;

• Kako da sami napravite ram koji će vam pomoći da izdvojite željeni kadar iz slike i kako se on upotrebljava;

• I na kraju tu je spisak stvari koje čine takozvani pomoćni pribor koji će vam biti od velike pomoći prilikom vašeg rada.
Vrati me sa Pribor za Crtanje na Naslovnu

Novo! Komentari

Šta imate reći o onome što ste upravo pročitali? Napišite svoj komentar u označenom polju dole.


Naslovna / O meni / Polisa Privatnosti / Kontakt

Share this page:

Sponzor Sajta

Centar Equilibrio
  NE PROPUSTITE!  

Crtanje Desnom Stranom Mozga

Knjiga koja će vam pomoći da ovladate veštinom crtanja u pet koraka.