Drvene Bojice
Zabava Crtanjem u Boji

Niste pronašli ono što vas zanima? Unesite željeni pojam, a zatim kliknite dugme za pretragu.


Nekada su drvene bojice bile "rezervisane" samo za decu, ali tokom poslednjih godina stvari su se tako mnogo promenile u korist olovaka u boji da ih sve više i više hobi i profi-umetnika koristi u svom kreativnom radu, a neki od njih su se specijalizovali i rade isključivo sa njima stvarajući izvanredna umetnička dela.

Prednosti su im velike počevši od toga da se sada izrađuju u više od 200 različitih boja i nijansi što eliminiše potrebu da par godina učite kako da mešate boje (kao što je to slučaj u slikarstvu). Jednostavno odaberete olovku u željenoj boji i crtate.

Crtež drvene bojice

Sem režača, olovke u boji ne zahtevaju nikakav dopunski pribor, jednostavne su za upotrebu i mogu lako da se prenose i da se radi sa njima "na terenu".

Kažu da mogu da se kombinuju sa svim ostalim tehnikama za crtanje i slikanje. Do sada sam ih koristio jedino u kombinaciji sa običnim, grafitnim olovkama i efekti su predivni.

Na slici dole je moj skalpel nacrtan sa HB, 6B grafitnom olovkom i olovkom u žutoj boji.

Crtež drvene bojice

Moram da napomenem da ima velike razlike između drvenih bojica koje su namenjene umetnicima i onih koje uobičajeno koriste deca.

Profesionalne bojice sadrže znatno više pigmenata i voska u sebi nego dečje olovke u boji tako da ostavljaju jedan jasan, bogat bojom i dubinom trag na papiru. Krajnji efekat je crtanje koje u celosti može da zameni slikanje bojama.

Pošto se u principu radi o olovci, nakon savlađivanja osnovnih tehnika za crtanje grafitnim olovkama, drvene bojice nekako se nameću kao prirodan nastavak za rad u boji.

Ja sam pre negde iz radoznalosti počeo da crtam sa dečjim bojicama, a onda sam dobio na poklon od svoje supruge jedan komplet profesionalnih olovaka u boji pa sam se "bacio na posao" i krenuo da istražujem po internetu i da eksperimentišem sa njima.

Sada sam joj veoma zahvalan na tome jer je crtanje sa profi-olovkama u boji prava zabava.

Pokušaću ovde da prenesem svoje iskustvo sa drvenim bojicama. Nadam se da će, uz vašu pomoć, ovo postati najbogatija strana sa tehnikama, savetima i iskustvima na temu drvene bojice na ovim prostorima.

Točak boja

Osnovni Potezi

Kako da nacrtate...


Vrati me sa Drvene Bojice na Naslovnu


Novo! Komentari

Šta imate reći o onome što ste upravo pročitali? Napišite svoj komentar u označenom polju dole.


Naslovna / O meni / Polisa Privatnosti / Kontakt

Share this page:

Sponzor Sajta

Centar Equilibrio
  NE PROPUSTITE!  

Crtanje Desnom Stranom Mozga

Knjiga koja će vam pomoći da ovladate veštinom crtanja u pet koraka.