Ramovi za Slike
i Uramljivanje

Niste pronašli ono što vas zanima? Unesite željeni pojam, a zatim kliknite dugme za pretragu.

Crteži i slike ne mogu se nazvati celovitim ukoliko nisu uramljeni. Ramovi za slike im dođu kao kruna odnosno kao potvrda da se zaista radi o umetničkom delu.

Nema sumnje da ćete, kako budete savlađivali tehnike i crtali sve više i lepše, doći u stadijum kada će svi ili bar neki od vaših crteža biti tako dobri da ćete poželeti da ih uramite kako biste mogli da ih okačite na zid, da ih poklonite ili recimo prodate.

Daleko od toga da će jedan ram za slike, ma koliko bio lep, napraviti loše urađen crtež ili sliku da izgledaju lepo. 

Ako je crtež pun vizuelnih grešaka, razmrljan ili sa loše odabranom kompozicijom nema takvog rama koji će napraviti da to izgleda kao "dobar rad".

Ramovi za slike

Međutim, sa druge strane uramljivanje nije samo puko stavljanje ramova oko crteža. Loše odabran ram i estetski pogrešno urađeno uramljivanje mogu definitivno da obezvrede umetnički dojam vašeg crteža.

 Ramovi za slike, kako odabrati

Sada ima dosta specijalizovanih radnji za uramljivanje gde možete da odnesete vaše radove i gde ćete, u najvećem broju slučajeva, dobiti kvalitetnu uslugu.

I pored toga što možete dobiti profesionalnu uslugu, mislim da je dobro da znate neke osnovne stvari o uramljivanju i o tome koji ramovi "leže" uz kakav crtež, a koji ne kao i šta uzeti u obzir prilikom uramljivanja i postavljanja uramljenih crteža na zid.

Ako ste bili dovoljno kreativni da nacrtate crtež vredan za uramljivanje, onda je red i da uzmete aktivno učešće u samom procesu uramljivanja. Ako ništa drugo, bar u odabiru boja, materijala i dezena rama.

Kako da zaštitite crteže - Pre nego uramite vaše umetničko delo, treba dobro da ga očistite i pripremite za dugogodišnji boravak na nekom zidu.

Uramljivanje gotovih crteža - bez obzira da li razmišljate da sami odradite uramljivanje ili ćete odneti vaš crtež u specijalizovanu radnju, poželjno je da znate neke osnovne pojmove i ideje vezane za uramljivanje kao na primer, šta je to paspartu, koji su delovi kompletnog rama i tako dalje.


Uramljivanje portreta - budući da je portret jedna od najomiljenijih tema za crtanje, sastavio sam ovu stranicu gde možete da pročitate par posebnih principa, koji se koriste prilikom uramljivanja portreta, a koji će vam pomoći da izvučete maksimum od vaših radova.


Nadam se da ćete na ovim stranicama naći prave odgovore koji će vam olakšati da lakše sastavite, odnosno odaberete pravu kombinaciju za vaš umetnički rad. Ako niste pronašli odgovor koji ste tražili, uvek možete otići u specijalizovanu radnju i pitati ljude koji se profesionalno bave uramljivanjem.
Vrati me sa Ramovi za Slike na Naslovnu

Novo! Komentari

Šta imate reći o onome što ste upravo pročitali? Napišite svoj komentar u označenom polju dole.


Naslovna / O meni / Polisa Privatnosti / Kontakt

Share this page:

Sponzor Sajta

Centar Equilibrio
  NE PROPUSTITE!  

Crtanje Desnom Stranom Mozga

Knjiga koja će vam pomoći da ovladate veštinom crtanja u pet koraka.