Knjige o Crtanju
Koje Vam Mogu Biti od Pomoći

Niste pronašli ono što vas zanima? Unesite željeni pojam, a zatim kliknite dugme za pretragu.


Nije nikakva tajna da se znanje i umeće povećavaju kada se hrane sa više izvora. Knjige, kursevi crtanja, internet i tako dalje, sve to će vam pomoći da naučite nešto novo i idete korak dalje.

Kako bih vam u tome pomogao, odlučio sam da na ovoj stranici postavim jedan mali broj knjiga, koje možete naručiti online, a za koje mislim da bi mogle da vam budu od koristi.

Broj knjiga na ovoj listi će se povećavati kako budu stizali novi, kvalitetni naslovi, a siguran sam da hoće zato što crtanje postaje sve popularnije.

Za razliku od pre samo 15-tak godina, kada su se kvalitetne knjige na ovu temu mogle nabrojati na prste, danas ima na desetine i desetine naslova, od isto toliko autora, koji obrađuju temu crtanje, a neki od tih naslova su postali prave biblije crtanja.

Zato, iskoristite ovu dobru mogućnost da nabavite pravu knjigu za vas koja će vam pomoći da usavršite svoje umeće.


Kako izvući maksimum od kupovine knjiga online?

Internet kupovina je najbrži, najlakši i najjednostavniji način kupovine. Imate na ponudi na hiljade naslova, a ono što vas interesuje možete da pronađete i vidite jednostavnim klikom miša. Ako se tome doda da su knjige sa online knjižara u startu jeftinije nego one u običnim knjižarama, onda i ne čudi podatak da sve više ljudi kupuje svoje knjige upravo preko interneta.

Evo par saveta koji će vam pomoći pri kupovini online knjiga:

1. Naš partner, Korisna Knjiga, daje popust i do 10% ako se registrujete na njihov sajt. Zato, pre nego se odlučite da kupite, popunite njihov formular za registraciju.

Za one koji redovno kupuju knjige, ovo može da znači godišnja ušteda i više od hiljadu dinara. Pomislite samo na to da za taj novac možete kupiti jedan komplet pribora za crtanje vhunskog kvaliteta ili, recimo, kvalitetan blok papira za crtanje.

2. Pri kupovini, imate pravo na besplatnu isporuku ukoliko vaša narudžbina pređe 3000 dinara. Zato, kada kupujete, znajte da vam se više isplati da stavite u korpu još jednu knjigu nego da taj novac date za prevoz.

3. Pre nego uradite kupovinu, proverite prvo deo sa polovnim knjigama i vidite da li se možda naslov koji tražite nalazi tamo.
Crtanje desnom stranom mozga

Kada je o reč crtanju, verovatno ne postoji druga knjiga koja je napravila veći uticaj na čitaoce od knjige Crtanje desnom stranom mozga autorke Beti Edvards (Betty Edwards). I ne slučajno već dvadeset godina ova knjiga je najprodavaniji i najčitaniji priručnik za crtanje u celom svetu kojeg podjednako koriste hobi crtači, učenici i studenti umetnosti i profesionalci.

Ono po čemu je ova knjiga drugačija od svih drugih knjiga na ovu temu je to da se ona ne bavi toliko tehnikama crtanja, već podsvesnim procesom koji stoji iza same akcije crtanja. Ova knjiga nas uči kako da sebe istreniramo da kontrolu procesa crtanja prebacimo sa leve na desnu hemisferu mozga i zašto je to važno. Kada to učinimo, crtanje postaje lako i zabavno, a rezultati su iznenađujući.

Svojim ličnim primerom stojim iza tvrdnje da principi, opisani u ovoj knjizi, zaista funkcionišu.

Ukoliko stvarno želite da naučite da crtate i da podignete vaše crtačko umeće na viši nivo, ovo je definitivno knjiga koju morate da imate.
Crtanje i skiciranje Crtanje i slikanje -priručnik Falken

Od posedovanja prave opreme do ispravljanja uobičajenih grešaka, ova knjiga sadrži pouzdane odgovore koji su vam potrebni za sticanje samopouzdanja i postizanje novih nivoa umetničke veštine.


Postoje knjige za koje interesovanje nikad ne prolazi. Svoje mesto među njima potvrdilo je već legendarno „Crtanje i slikanje“, knjiga koja je postala klasik za upoznavanje čitalaca sa osnovama crtanja i slikanja. Umetnički priručnik za crtanje figure Anatomija za umjetnike

Mnogi od nas žele da nauče "kako da crtaju"! 

Međutim, kako umetnik Entoni Rejder objašnjava, mnogo je važnije naučiti šta da crtamo! Drugim rečima, da posmatramo i crtamo ono što stvarno vidimo. 

Likovnom umjetniku ljudsko tijelo predstavlja prvenstveno prizor i njegovo oko ispituje što se sve može otkriti na tom tijelu. U mojim anatomskim istraživanjima nisu bila presudna medicinska, već umjetnička gledišta.Crtanje portreta Pastel crtanje

Daglas R. Grejvs portretisanje opisuje kao sled povezanih postupaka: posmatranje osnovnih obrisa, uočavanje odstupanja osnovnih elemenata od idealne simetrične forme, sagledavanje ljudske anatomije koja se krije ispod njih, tumačenje modelove osobenosti, kao i prenošenje svega toga pogodnim sredstvima na tonalni crtež.

Ako želite da se oprobate u radu pastelima prvi put, da usavršite neku novu tehniku ili otkrijete kako da koristite senku i kontrast na svojoj slici za stvaranje dubine i atmosfere, ova knjiga odgovara na 200 pitanja o brojnim temama. Detaljne ilustracije i fotografije „korak po korak” pomažu pri objašnjavanju tehnika i efekata – idealno i za početnike i za iskusnije slikare.Veština crtanja i slikanja - II prerađeno izdanje Crtanje, kako da naučite

Zbog korisnih saveta koje nudi i izvanrednih slika u boji na svakoj strani, ova knjiga je neophodna svakom slikaru-početniku, baš kao i olovke, boje, četkice i platno. Drugo prerađeno izdanje je kao i prethodno podeljeno na tri glavna dela: crtanje, slikanje akvarela i uljano slikarstvo. 

Celokupan korak-po-korak vodič za početnike. 38. uzbudljivih projekata koji omugućuju početniku da odmah počne sa crtanjem. Obuhvata sve aspekte crtanja, uključujući mrtvu prirodu, anatomiju čoveka, crtanje figure i ženskog akta; praktični saveti za izbor najboljeg pribora i materijala za ostvarivanje uspešnih rezultata. Crtanje životinja Kako da naučite slikanje i crtanje

Priručnik za crtanje životinja. Širok izbor crteža domaćih životinja, divljih zveri i ptica svih oblika i veličina. Verovatno najsveobuhvatnija studija ove vrste, kominikativna i pogodna za sve nivoe i umetnička i kreativna interesovanja.

Sveobuhvatni vodič kroz slikarske tehnike i materijale. Sadrži najnovije informacije o svim savremenim tehnikama, materijalima i opremi. Izvanredan vodič za početnike i za naprednije.

Vrati me sa Knjige na Naslovnu
Novo! Komentari

Šta imate reći o onome što ste upravo pročitali? Napišite svoj komentar u označenom polju dole.


Naslovna / O meni / Polisa Privatnosti / Kontakt

Share this page:

Sponzor Sajta

Centar Equilibrio