Moj Metod kako
Lakše Crtati

Niste pronašli ono što vas zanima? Unesite željeni pojam, a zatim kliknite dugme za pretragu.


Ovaj način, moj metod za lakše crtanje, izrodio se nedugo nakon što sam počeo da učim kako da crtam. On se pojavio kao rešenje jednog problema koji sam imao na početku. Problem sa kojim sam se suočio bile su linije.

Na stotine linija koje je trebalo nacrtati u tačno određenoj dužini, sa tačno utvrđenim uglom i zakrivljenošću u odnosu na sve druge linije.

Često sam, nakon što bih nešto nacrtao, pomišljao-haos! Moje linije su haos.

Jedno oko je preveliko, usta ne liče ni na šta, linija brade je previsoka, linija kose ne prati oblik lika, a tek linija ramena...haos!

Jednog dana, nakon što sam po ko zna koji put pomislio kako su moje linije u haosu, sinula mi je jedna misao, tačnije jedna ideja o tome kako savladati haotične situacije u životu koju sam pročitao u nekoj knjizi.

Stavio sam tu ideju u funkciju i-BINGO!

Funkcionisalo je. Kod mene je funkcionisalo. Malo sam, doduše, prilagodio ovaj metod temi crtanja, nešto sam dodao i tako sam dobio "moj metod".

Moj metod je u stvari jedan niz radnji koje treba uraditi kako bi lakše započeli, nastavili i uspešno završili vaš crtež, a taj niz je sledeći:

1. Odredite granice kadra, odnosno odredite granice onoga što želite da nacrtate jer, sve i da hoćete, ne možete staviti odjednom sve ono što vidite na jedan komad papira. Na stranici za potreban pribor imate opis kako da sami napravite vizir to jest određivač granice kadra i kako se on koristi;

Moj metod za lakše crtanje

2. Iscrtajte granice na vašem papiru. Kao što ste opredelili granice onoga što želite da stavite na papir, isto tako treba da odredite granice do koje ćete crtati na vašem papiru.

Da li će ta granica imati pravougaoni, kružni ili ovalni oblik, trouglasi ili možda nepravilni oblik to zavisi samo od vas i vaših želja.

Poenta je u tome da imate vidljivu granicu koja će vam biti pokazatelj dokle treba da se "širite" sa vašim crtežom.

Moj metod za lakše crtanje

3. Odredite jednu liniju i označite je kao početnu. Odaberite jednu liniju, ili još bolje jedan manji geometrijski oblik i smestite ga u granicama koje ste nacrtali na vašem papiru na približno istom mestu gde se on nalazi u granicama kadra.

Moj metod za lakše crtanje

4. U odnosu na tu liniju nacrtajte sve ostale linije. Nastavite dalje i u odnosu na tu, početnu liniju ili oblik, nacrtajte sve ostale linije i oblike prema odnosu dužina, uglova, zakrivljenosti i tako dalje koristeći se pri tom svim metodama za merenje i prenošenje linija i oblika na papiru koje možete da nađete na ovom sajtu.

Moj metod za lakše crtanje
Moj metod za lakše crtanje

Kako budete primenjivali ovaj način, tokom vremena, on će vam postati rutina i sve manje ćete biti zavisni od pomagala, a vaši crteži biće sve verniji originalu, sve puniji detaljima i sve lepši.


Vrati me sa Moj Metod na O Crtanju

Vrati me na Naslovnu





Novo! Komentari

Šta imate reći o onome što ste upravo pročitali? Napišite svoj komentar u označenom polju dole.


Naslovna / O meni / Polisa Privatnosti / Kontakt

Share this page:

Sponzor Sajta

Centar Equilibrio




  NE PROPUSTITE!  

Crtanje Desnom Stranom Mozga

Knjiga koja će vam pomoći da ovladate veštinom crtanja u pet koraka.