Violinistkinja

od autora Milan Nestorović
(Beograd)


Crtež po narudžbini. Šaljem ga iz razloga što želim da podelim sa svima ono što je naručioc hteo da dobije i želim da me ocenite, da li sam u tome uspeo.

"Hoću lepo lice, ali ne celo (nacrtao sam komšinku). Hoću da vidim i ono što ne nacrtaš(gudalo i žice)."
Najviše bih voleo da čujem kritike na račun svetla na crtežu.


Administrator

Pretočiti tuđu ideju u konkretan i dopadljiv crtež je prava majstorija. Svaka čast :)
Ja bih malo eksperimentisao sa gudalom, tačnije, diskretnim senčenjem štapa pokušao bih da dočaram njegov cilindrični oblik i odvojim mu funkciju od strune, ali tako bih malo prekršio princip "...hoću da vidim i ono što ne nacrtaš..."

Komentariši Violinistkinja

Kliknite ovde kako bi dodali Vaše komentare

Apr 20, 2014
tama..
stavio/la : Anoniman

Je li to tama ili kosa spuštena preko lica? A gdje je tu violina? Ispod brade? Pogledajte kako se drži violina koja ima dvije simetrične strne. Ovdje je jedna strana nestala...

Apr 20, 2014
Lejli
stavio/la : Anoniman

Lejla, bravo na ovakvom komentaru. Za njega, koji se traži samo budi malo preciznija. Ja te razumijem, pitanje je je li te i on razumije u potpunosti. Izvrsno komentiraš!!

Feb 14, 2013
...
stavio/la : Djordjije Nikitovic

Previse olovke na jednom mestu druze. Kao da si celu olovku potrosio da bi pokusao da obojis odredjena mesta. To ne radi nikad, moj ti je savet. Pozz

Jan 23, 2013
sta
stavio/la : niko

ovaj rad umjetnicki isjencenje nije dobro urađeno,kostrukcija rada je savrsena samo tako nastavi i kritika je prebrzo prelazenje jakih tonova sa nekih dijelova crteza to je moje misljenje !!!!

Nov 19, 2012
za Lejlu
stavio/la : Milan Nestorovic

Hvala na svemu, zaista, iz sveg srca.
Na vrhu desno stranice "Vasa Galerija" imate polje pretrage. U njega ukucajte "Nestorovic" i sve sto ima veze sa mnom bi vam trebalo izaci kao rezultat, tako da na taj nacin mozete videti moje radove na ovom sajtu, kao i moje komentare na druge radove.
Pozdrav.

Nov 19, 2012
zahvaljujem!
stavio/la : Lejla

Laska to sto si rekao za moje komentare i zahvaljujem. Pristupam komentarima onako kako bih i sama voljela da me komentarisu,da mi se ne cini medvjedja usluga.
Razumjela sam zasto je crtez takav kakav jeste ,tamna strana zasto je nezavrsena i to mi je jasno.Medjutim, i dalje sam s misljenjem da je moglo da se poradi na njoj malo vise ( ne da se produzi ili zavrsi).Zapravo sam htijela reci da ono sto je prisutno ne odaje jasnocu ...kakvu npr. odaje violina,iako polovicna.Vec sam na jendom od komentara spomenula nacin na koji se moze najbolje provjeriti koliko smo nesto dobro nacrtali.Pokrij rukom jedan dio slike a taj koji promatras ako na prvi pogled razumijes jasno o cemu se radi ( da li je to oko ,nos usta...) onda si dobro uradio.Kad pokrijem ovu osvijetljenu stranu slike tamna strana je potpuno nejasna. Znam da je mracno ,ali da svjetlo tako jasno usta i nos srezu iz svjetla u potpunu tamu mi je nekako cudno.Takva vrsta tame po mom misljenju je jedino moguca iza njenje glave,nikako na licu.Ali ti najbolje znas,sta si i kako zamislio ;).
Sad kad znam da ces da radis koncep slika,ideja mi se jos vise svidja. Jedva cekam da sve vidim.
Da li ovdje imas jos nekih radova? Voljela bih da vidim.

Nov 19, 2012
za Lejlu
stavio/la : Milan Nestorović

Poštovana Lejla, drago mi je što ste baš Vi prokomentarisali moj rad. Prateći Vaše komentare do sada, smatram da ste možda najrealniji u davanju komentara. Volim da čujem sve kritike, a naročito negativne na svoj rad. Zašto je tamna strana ostala takva, ima svoj razlog. Ovaj crtež bi trebao biti u sklopu 7 sličnih crteža (7 autora) sa istim zahtevima od strane naručioca u jednom ramu koji će se naći u jednom ugostiteljskom objektu. Preko tamne strane će po planu doći na drugom papiru violončelista itd. U svakom slučaju, ako sve bude kako treba, imaćete priliku da pogledate ceo rad. Obečavam. Ukoliko ne bude sve kako treba, videćete rad završen u celini. Još jednom, najlepše hvala za komentar.

Nov 18, 2012
Prijedlog i komentar :D
stavio/la : Lejla

Prijedlog bi bio upucen ponajvise administratoru...Prijemtila sam da par puta nisam komentarisala neke crteze ponajvise iz razloga sto nisam znala koliko osoba ,ciji je rad postavljen ,ima godina i koliko dugo se bavi crtanjem,slikanjem...Drugaciji pristup komentarisanja se ima za razlicite uzraste...Kad bi nekako mogli imati kao profile,ili bar ovako da uz ime stoji godiste i koliko dugo se bavi crtanjem.

Komentar :D Milanu :
Ideja u tvojoj glavi -kako crtez treba da izgleda mi se svidja.Medjutim,nisam sigurna koliko je ta ideja dobro realizovana. Crtacki to sto si gudalo izostavio je veoma dobar potez( sjencio okolo gudala da bi se gudalo "rodilo" u tom izostavljenom dijelu),ali kao sto rekoh sama realizacija je malo losija . Mislim da si mogao da sebi das malo vise vremena,strpljenja i preciznosti.Time ne bi ,kako rece administrator,prekrsio princip" hoću da vidim i ono što ne nacrtaš...",jer tvoja ideja o gudalu je odlicna samo eto da je i malo bolje realizovana.Obratila bih paznju malo vise i na tamnu stranu lica,ta povrsina je nekako usljena i stvara dojam izrezanosti lica,a ne bas tame.I mislim da je ta tama ,na desnoj strani lica, ranije zavrsena pa se stvara ,jos jednom, taj dojam izrezanosti,odnosno srezanosti glave u ovom slucaju.Tvoje crtacke ideje mi se jako svidjaju ,i rjesenja kojima pokusavas da rjesis crtez ,ali u realizaciji bi mogao ,sigurna sam,biti bolji.Fali ti strpljenja ,jer vidim da ti ide odlicno na mjestima gdje si odvojio malo vise vremena( npr.nos,usne,violina...bez previse detalja i nedovrsena violina izgleda stvarna,opipljiva).Nije bitno uvijek sve detalje predstaviti da bi nesto izgledalo realisticno s pravim idejama kakve ti imas...samo da si istrajan,konstantan u crtanju svih dijelova crteza. ;)

Kliknite ovde kako bi dodali Vaše komentare

Pridruži se i napiši svoju stranicu! To je lako uraditi. Kako? Jednostavno kliknite ovde za povratak na Vaši Crteži.
Naslovna / O meni / Polisa Privatnosti / Kontakt

Share this page:

Sponzor Sajta

Centar Equilibrio
  NE PROPUSTITE!  

Crtanje Desnom Stranom Mozga

Knjiga koja će vam pomoći da ovladate veštinom crtanja u pet koraka.