Pitanje o Frontalnoj perspektivi

od autora Katarina
(Šabac)

Trazim već mesec dana na i-netu kako da nacrtam crtež, t.j. slovo L latinicom u frontalnoj perspektivi. Nigde nema objašnjeno. Nadam se da ću ovim putem dobiti bar malu pomoć.

Hvala,srdačan pozdrav

Administrator:

Draga Katarina,

Naziv Frontalna perspektiva govori da se radi o pogledu direktno u lice nekog predmeta/objekta. Ako se radi o punoj frontalnoj perspektivi, onda to znači da se osim površine prednje strane ne vidi ni jedna druga strana datog predmata.

U vašem slučaju to znači da treba da nacrtate slovo L upravo ovako kako ga vidite plus udebljajte krakove slova prema zadatim dimenzijama, ukoliko ih imate. Odnosno, treba da nacrtate slovo L u 2D (u dve dimenzije), kao u tehničkom crtanju.

Ukoliko treba da nacrtate slovo L u 3D (kao trodimenzionalnu sliku) onda pročitajte ponovo stranicu Perspektiva sa Jednim Nedogledom i koristeći podatke sa te strane dobićete željeni rezultat.

Odnosno, nacrtajte prvo horizont, pa nacrtajte slovo L u 2D, pa odretite tačku nedogleda i tako dalje...

Komentariši Pitanje o Frontalnoj perspektivi

Prosečna Ocena starstarstarstar

Kliknite ovde kako bi dodali Vaše komentare

Jan 10, 2012
Ocena
starstarstarstarstar
odgovor
stavio/la : Anonymous

Hvala,tako sam i uradila.Dosta mi je pomogao materijal koji ste prikazali,naročito je dobro objašnjena perspektiva. Bunilo me je to što ja imam materijal na kome u objašnjenju frontalne perspektive napominje da se posmatranjem predmeta formira ugao od 45 stepeni. Dosta konfuzno i milion nekih linuja. Bitno je da sam razgraničila da je frontalna perspektiva zapravo - perspektiva sa jednim nedogledom i predmet posmatram kao u drugoj projekciji, tj. od napred.

Hvala, srdačan pozdrav

Jan 16, 2012
Ocena
starstarstarstarstar
pitanje
stavio/la : Tijana

Mogu li dobiti uputstvo za sledeći problem?Slično ovome o slovu.Postavka glasi-nacrtati frontalnu perspektivu date kompozicije slova.Distanca očne tačke je 4 polja,a visina je 3m.Vidljive linije kompozicije istaći i prikazati deblje u odnosu na liniju mreže na kojoj se nalaze slova.Sve nevidljive konture objekta prikazati isprekidanom linijom.U pitanju se puno slovo N-
Hvala,srdačan pozdrav

Jan 16, 2012
Ocena
star
Odgovor
stavio/la : Administrator

Draga Tijana,

Nažalost vaše pitanje prevazilazi moje poznavanje tehničkog crtanja.

Molim sve koji se razumeju u ovu tematiku da pomognu.

Kliknite ovde kako bi dodali Vaše komentare

Pridruži se i napiši svoju stranicu! To je lako uraditi. Kako? Jednostavno kliknite ovde za povratak na Pitanja / Komentari.
Naslovna / O meni / Polisa Privatnosti / Kontakt

Share this page:

Sponzor Sajta

Centar Equilibrio
  NE PROPUSTITE!  

Crtanje Desnom Stranom Mozga

Knjiga koja će vam pomoći da ovladate veštinom crtanja u pet koraka.