Natalie Wood

od autora Natalija
(Vrbas)

Natalie Wood

Natalie Wood

Moj pokusaj portreta Natalie Wood.Nije najbolji ali milim da napredujem, s obzirom na moje prethodne radove i zahvaljujuci ovom sajtu.I da,potpis mi je jako ruzan xD.Administrator

Drago mi je što i sama vidite napredak :) i hteo bih da vam skrenem pažnju na one neprirodno tamne površine oko očiju, obrve i pogotovo na onu tamnu liniju sa kojom ste pokušavali da istaknete obrise lica i brade. U stvarnosti, takve velike ražlike u tonovima ne postoje. Sledećeg puta, ako želite da odvojite neku svetlu površinu osnovnog lika od pozadine, onda osenčajte pozadinu.
Pogledajte crtež sa naslovom Violinistkinja, koji nam je poslao Milan Nestorović, kako bi videli na delu o čemu vam govorim. Pogledajte kako je autor na tom crtežu istakao rame i deo ruke violinistkinje senčenjem pozadine.
Primenite ovo znanje na sledećim radovima i pošaljite nam da ih vidimo.

Komentariši Natalie Wood

Kliknite ovde kako bi dodali Vaše komentare

Nov 20, 2012
Hvala ^_^
stavio/la : Natalija

Hvala puno,apsolutno se slazem sa svim zamerkama i kritikama uopsteno :)to mi uostalom i pomaze da napredujem.Crtam posveceno samo par meseci i spremna sam da napredujem.Hvala punooo jos jednom na ovom sajtu,na posvecenom vremenu,svemu!!!

Nov 19, 2012
:D
stavio/la : Lejla

Nisam vidjela tvoje prethodne radove ,tako da ne bih znala govoriti o napretku,ali ovdje vidim velikog potencijala za jos bolje crteze. Savjetujem da malo vise procuavas,gledas.Svidja mi se kako linijski dobro gradis crtez. Linije vrata-jedna je tamnija druga svijetlija,tako prozracna i bas se osjeti kao da svjetlost dolazi s te strane.Cak i linija brade mi je jako dobro uradjena,tako da se ova tamna povrsina ispod brade cini suvisna,nepotrebna. Usne su takodjer linijski dobro uradjene,samo bih tamnije dijelove linije zamjenila,jer svijetlost dolazi s desne strane,ako sudimo po vratu,pa bi tama na usnama trebala da bude s lijeve.Cini se da dobro osjecas liniju. Mozda bi trebala samo linijski da izgradis cijeli crtez. Zamjerku dajem na oci i obrve ,koje su radjene graficki,sto bi mozda bilo dobro ,ali samo na crtezu koji je sav uradjen u tom grafickom stilu. Kosa mi je dobro uradjena.Vimbrantnost povrsine zaista ostavlja dojam dlake ,kose.Ali,kao sto sam spomenula i za obrve i oci ,kao da se i ona nasla na pogresnom crtezu. Nije da se ne bi crtez mogao rijestiti s upotrebom i linije i povrsine ,ali u tom slucaju moras biti bas iskusna i znati odmjeriti na kojim mjestima bi to bilo obro rjesenje. Pozdrav! :)

Kliknite ovde kako bi dodali Vaše komentare

Pridruži se i napiši svoju stranicu! To je lako uraditi. Kako? Jednostavno kliknite ovde za povratak na Vaši Crteži.
Naslovna / O meni / Polisa Privatnosti / Kontakt

Share this page:

Sponzor Sajta

Centar Equilibrio
  NE PROPUSTITE!  

Crtanje Desnom Stranom Mozga

Knjiga koja će vam pomoći da ovladate veštinom crtanja u pet koraka.