muškarac sa cigaretom

od autora Ivana


trebalo je da bude Johnny Depp ali se usput sličnost malo izgubila :) Bila bih jako zahvalna za što više komentara i kritika i pozitivnih ali i onih negativnih :)Administrator:

Ooo da, sličnost je otišla ali lepo ste se snašli sa naslovom, baš mi se dopada :)
Odakle da krenem da vas kritikujem...sama tehnika nanošenja grafita uopšte vam nije loša, mislim da je glavni problem u tome što ste promašili proporcije lica dotičnog lika. Prvo što pada u oči to su predimenzionirana usta. Drugo su oči. Ne znam sa koje fotografije ste crtali ali kod vas se ne vide one prepoznatljive sanjalačke oči kakve ima Depp. Zatim, ostavili ste jedno oko svetlije od drugog i to ono oko koje se nalazi sa tamne strane što još više kvari sličnost...a nešto i sa kosom napred definitivno nije u redu, ne mogu da odredim da li su to šiške ili koren kose?
Druga strana ovog portreta je ta da nam niste rekli ko je u pitanju ovo je ustvari jedan vrlo dobar rad. Samo da znate da nije baš tako lako da slobodoručno, iz prve, nacrtate uspešan portret, za to treba dosta vežbanja i vežbanja. Vama uopšte ne nedostaje potencijal za usavršavanje, sve je to stvar vežbe...ako mi ne verujete, pokušajte ponovo da nacrtate isti portret i pokušajte ovog puta da budete malo više pažljivija.
Čekamo vaš novi rad :)

Komentariši muškarac sa cigaretom

Kliknite ovde kako bi dodali Vaše komentare

Feb 22, 2013
.....
stavio/la : Ivana

Mogao je i više da liči :) U svakom slučaju hvala na komplimentu:)

Feb 14, 2013
...
stavio/la : Djordjije Nikitovic

Lici na Dzonija i dobro je uradjeno.

Jan 10, 2013
Neki moji nedostaci
stavio/la : Ivana

Hvala vam puno na komentarima i kritikama nadam se da će ih biti još :) Jedan od mojih glavnih problema kada je crtanje u pitanju je nestrpljivost i neredovan rad te činjenica da se pored tofga bavim još nekim kreativnim stvarima kao što je pisanje (pišem roman) i kreiranje i šivanje odjeće. Takođe mi je jako teško da bilo šta kreativno radim ako nemam inspiraciju, koja je kad sam ja u pitanju, takva da me može probuditi iz sna i tada jednostavno moram da crtam, pišem ili nešto treće... I da, od mojih prvih crteža, pa do novijih je prošao dugi vremenski period, tako da nema kontinuiteta u radu:( Molim vas da me posavjetujete po datim pitanjima?

Jan 10, 2013
Džoni
stavio/la : Milan Nestorović

Ivana, Ivana,
nemojte sebi nikada reći "trebalo je da bude Johnny Depp". Ovo jeste Johnny Depp. Samo u Vašoj interpretaciji. Savršen crtež za upoređivanje. Za 6 meseci ili godinu dana redovnog crtanja i vežbanja, nacrtajte ponovo Johnny Depp-a i videćete koliko će Vam ovaj crtež biti loše urađen u odnosu na novi, ali izuzetno drag.
Poradite na proporcijama, kasnije na svetlu, kasnije na trodimenzionalnosti i Johnny će sigurno dobiti svoj pravi lik.

Kliknite ovde kako bi dodali Vaše komentare

Pridruži se i napiši svoju stranicu! To je lako uraditi. Kako? Jednostavno kliknite ovde za povratak na Vaši Crteži.
Naslovna / O meni / Polisa Privatnosti / Kontakt

Share this page:

Sponzor Sajta

Centar Equilibrio
  NE PROPUSTITE!  

Crtanje Desnom Stranom Mozga

Knjiga koja će vam pomoći da ovladate veštinom crtanja u pet koraka.