Kako izabrati pravu liniju za neki predmet?

od autora Katarina
(Srbija)

Ucim da crtam vec par meseci i sve mi ide super,ali niko mi konkretno nije pokazao kako da izaberem liniju kojom cu predstaviti neki materijal najbolje. Tacnije,razlikuju se razni materijali, drvo, staklo, metal, platno...koja i kakva linija se koristi za odredjeni materijal i ako moze nesto o draperiji?Administrator:

Pravilnim senčanjem možete dočarati površinu gotovo svakog materijala. Recimo, površina obrađenog drveta ima one karakteristične linije od godova, neobrađeno drvo ima koru drugačiju za svaku vrstu npr. breza, javor ili trešnja, staklo ima, u zavisnosti od pozadine i okruženja, spesifičan raspored tamnih i svetlih delova, metali reflektuju svetlost na jedan specifičan način koji se znatno razlikuje od plastike i tako dalje.

Draperija nije ništa drugačija ili teža za crtanje od ostalih predmeta. Štos je u tome da, nakon što nacrtate konture, napravite što tačniju mapu svetlosnih tonova (da odredite najtamnije i najsvetlije površine na draperiji) i zatim osenčite pažljivo te površine...i ne zaboravite da nam pošaljete jednu, prekrasno nacrtanu draperiju.

Kliknite ovde da bi napisali komentar.

Pridruži se i napiši svoju stranicu! To je lako uraditi. Kako? Jednostavno kliknite ovde za povratak na Pitanja / Komentari.
Naslovna / O meni / Polisa Privatnosti / Kontakt

Share this page:

Sponzor Sajta

Centar Equilibrio
  NE PROPUSTITE!  

Crtanje Desnom Stranom Mozga

Knjiga koja će vam pomoći da ovladate veštinom crtanja u pet koraka.