kako da naucim da crtam

od autora Melisa

Moje pitanje je, kada merim predmete koji su daleko, recimo stolicu, i sve mere moraju da mi budu tacne, kako da na papiru dobijem veci crtez? Da li sve mere moram da povecavam za istu velicinu....probala sam tako i nije mi ispala bas proporcionalna...nadam se da ste razumeli pitanje...hvala unapred.Administrator:

Da bi se savladala veština viziranja i prenošenja u crtanju, pogotovo kada na papiru treda da se dobije veći crtež, zahteva malo više koncentracije, vežbe i stpljenja. Pogledajte ponovo stranicu "Merenje to jest Viziranje" i obratite posebnu pažnju u delu gde govori o reper meri i zašto je važno da svo vreme dok crtate morate da zadržite istu poziciju u odnosu na objekat kojeg crtate.
Ja sam na početku za viziranje umesto olovku koristio jedan kratak ljenjir od prozirne plastike. Tako je teže "izgubiti" reper meru, pa tako, ako odredite reper meru za merenje od 2,2cm, a reper meru za prenošenje od, recimo, 4cm mogućnost da pogrešite proporciju je znatno manja nego kada merite olovkom i postojano premeštate palac po olovci pokušavajući da pogodite tačnu poziciju.
Ipak, moram da vam napomenem da, kada je reč o crtanju, nije poželjno da se previše oslanjate na logiku i razno-razna pomagala. Krajnji cilj savlađivanja tehnike crtanja je da umete SLOBODORUČNO da nacrtate željeni objekat.

Kliknite ovde da bi napisali komentar.

Pridruži se i napiši svoju stranicu! To je lako uraditi. Kako? Jednostavno kliknite ovde za povratak na Pitanja / Komentari.
Naslovna / O meni / Polisa Privatnosti / Kontakt

Share this page:

Sponzor Sajta

Centar Equilibrio
  NE PROPUSTITE!  

Crtanje Desnom Stranom Mozga

Knjiga koja će vam pomoći da ovladate veštinom crtanja u pet koraka.