kako da naucim da crtam

od autora Aleksandar
(Srbija)

Imam 17 godina i vec dve godine crtam (anime i mangu) , medjutim kad pokusam da osencam, da nacrtam kucu, bilo koji predmet...meni ne ide -.- . Resio sam da prodjem detaljno ovaj sajt i da naucim da crtam. Mene zanima koliko bi mi vremena trebalo da naucim da to crtam ako svakodnevno vezbam crtanje i da li je crtanje naopako trenutno najbitnije, posto sam pocetnik?Administrator:

Dragi Aleksandre, hajde da krenemo redom:

-Kao prvo, ako možete dobro da crtate anime i mangu onda možete da crtate dobro i sve ostalo. Ovo morate da upamtite-ako možete jedno onda možete i sve drugo.

To što vam "ne ide" da osenčite vaše crteže jednostavno znači da još niste dobro savladali tehniku senčenja, a to što ne uspevate da nacrtate dobro predmete (bez razlike da li su mali ili veliki kao kuća) znači da treba da poradite malo na proporcijama.

-Pozdravljam vaš stav da ste REŠILI da detaljno proučite ovaj sajt sve dok ne ostvarite cilj-savlađivanje tehnike crtanja.

Upravo od tog vašeg stava zavisi koliko brzo ćete savladati potrebne tehnike. Sve ostalo se svodi na dobru pažnju i redovno veždanje, što nas vodi do vašeg zadnjeg pitanja.

-Crtanje naopako nije najbitnije, ali svakako je jedna vrlo korisna vežba koja će vam sada, dok ste početnik, mnogo pomoći da prirodnim putem premostite onaj jaz, koji momentalno postoji kod vas, između onoga što vidi vaše oko i onoga što vaša ruka želi da nacrta.

Rešenost+pažnja+vežba=uspeh...uzgred budi rečeno-ovo je jedna opšta formula za uspeh koju možete da primenite i na mnoge druge stvari u životu ;)

Komentariši kako da naucim da crtam

Prosečna Ocena starstarstarstarstar

Kliknite ovde kako bi dodali Vaše komentare

May 31, 2012
Ocena
starstarstarstarstar
komentar
stavio/la : Aleksandar

Hvala Vam puno na komentaru. Primetio sam da nakon par nedelja vec bolje crtam i opustenije. Poslacu neke svoje radove.

Jan 15, 2014
Ocena
starstarstarstarstar
(ne) talenat?
stavio/la : Luka Petrovic

Crtam svaki dan krokije i skice, a uporedo i slikam,ali sve to kao da nema nikakvog rezultata, i uglavnom kada radim portrete radim po fotografiji da li mislite da je to lose?I nisu dobri i ne lice. A kad radim uzivo to je jos gore.Inace crtam od 5 razreda osnovne, a sada sam u umetnickoj srednjoj 3 godina. Medjutim kao da se nisam mnogo napredovao u odnosu na prethodne 3 godine.

Kliknite ovde kako bi dodali Vaše komentare

Pridruži se i napiši svoju stranicu! To je lako uraditi. Kako? Jednostavno kliknite ovde za povratak na Pitanja / Komentari.
Naslovna / O meni / Polisa Privatnosti / Kontakt

Share this page:

Sponzor Sajta

Centar Equilibrio
  NE PROPUSTITE!  

Crtanje Desnom Stranom Mozga

Knjiga koja će vam pomoći da ovladate veštinom crtanja u pet koraka.