Kako da nacrtam portret

od autora Pola Spasojevic
(Prokuplje Srbija)

Pola

Pola

Pokusavam da nacrtam portret neke poznate osobe ali mi nikako ne uspeva,i onda se previse iznerviram i pocnem da brisem gumicom za brisanje i onda se napravi rupa pa onda ostavim crtanje i predjem na neki drugi posao...Procitala sam o portretima na ovom sajtu ali mi i dalje ne idu od ruke...

Ako bi mi neko dao korisan savet za ovo bila bih mu zahvalna.Hvala unapred!!! :)

Administrator

Pokušajte, za početak, da prenesete osnovne konture lika na papir pomoću nekih od metoda za precrtavanje, recimo pomoću paus-papira ako je lik sa fotografije. Tako ćete potrebu da brišete gumicom svesti na minimum.
Međutim, nemojte da zaboravite da samo vežbom i ponavljanjem možete da ovladate veštinom crtanja slobodnom rukom.
"Repetitio est mater studiorum" ili u prevodu sa latinskog "Ponavljanje (vežbanje) je majka znanja" važi i u ovom slučaju.

Komentariši Kako da nacrtam portret

Prosečna Ocena starstarstarstarstar

Kliknite ovde kako bi dodali Vaše komentare

Mar 25, 2012
Ocena
starstarstarstarstar
Stripovi
stavio/la : Spasojevic Pola

U skoli smo moj drug i ja osnovali klub za crtanje stripova..Imamo jednog lika(tj. lopova)sada nam treba serif.Hocemo da bude malo bucmast i da stalno u ruci drzi sendvic..Gavu i sve ostalo znamo da nacrtamo ali ne zanmo telo.Ako bi ste imali neki koristan savett u vezi sa stripovima ili ako ste ikada crtali stripove javite preko facebooka ili odgovorite na ovom sajtu..
Molim Administrator Da Mi Odgovori ! ! ! ! !

Hvala ! ! !

Apr 02, 2012
Ocena
starstarstarstarstar
Stripovi
stavio/la : Administrtor:

Draga Pola,

Svaka vam čast na ideji, vidim vama ne nedostaju ideje i energija. Samo napred!

Nažalost, osim što sam ih nekada dosta čitao, nemam nikakvog iskustva sa crtanjem stripova. Ono što sigurno znam je da treba da poznajete proporcije ljudskog tela. Kako je to malo opširnija tema, (a na sajtu će se pojaviti za nekoliko meseci) mislim da vam je pravo rešenje da se za pomoć obratite vašem likovnom pedagogu. Siguran sam da će vam izaći u susret sa korisnim savetima.

Još jednom vam želim puno uspeha sa klubom.

Dec 15, 2012
Ocena
starstarstarstarstar
portret
stavio/la : salih

pokusajte vjezbati crtanje kako to vi znate portret je tezak za crtanje probajte crtati lik bilo koga ako vam pomaze meni je uvjek bilo lakse crtati zenski lik kad vidite da ste savladali osnove crtanja onda lagano pokusavajte nekoga iz svoje porodice nacrtati itd to zahtjeva strpljenje ako se brzo iznervirate ili vam ne ide ako imate koga da vam pokaze jos bolje

Kliknite ovde kako bi dodali Vaše komentare

Pridruži se i napiši svoju stranicu! To je lako uraditi. Kako? Jednostavno kliknite ovde za povratak na Pitanja / Komentari.
Naslovna / O meni / Polisa Privatnosti / Kontakt

Share this page:

Sponzor Sajta

Centar Equilibrio
  NE PROPUSTITE!  

Crtanje Desnom Stranom Mozga

Knjiga koja će vam pomoći da ovladate veštinom crtanja u pet koraka.