Evo par crteža od mene

od autora NikolaBešlić
(Split)

SLASHHH  :D

SLASHHH :D

ovo radim sa olovkama od b do b6... mnogi kažu da su dobri a mnogi da je katastrofa... necrtam dugo nego 3 mjesecaa... osobno, mišljenja mnogo utječu na menee, evo, recite vaše komentaree... :/ po menii,, kosa ljudi mi je najveći problem
Administrator:

Rekao bih da, oni koji kažu da su vam crteži katastofa, nisu u toku sa stvarima. Siguran sam da ni jedan od njih ne može ni približno da crta dobro kao vi. Da budem iskren, ovo su crteži daleko od savršenog i treba još mnogo da radite da bi usavršili tehniku, stvar je u tome što ste vi na dobrom putu i mislim da imate mnooogo potencijala za dalje usavršavanje.
Što se kose tiče, par puta sam već napisao da crtati kosu uopšte nije lako i da samo crtanje kose, kolko god to čudno zvučalo, zahteva mnogo strpljenja, veštine i vremena. Na nekim portretima možete da potrošite i više od pola vremena na kosu. Daću vam mali savet: na vašem primeru gore (just lovee) dobro je to što ste potezima olovke pratili pravac kose, samo sledećeg puta pažljivije pratite kako svaki pramen ima svoj pravac i nemojte da zaboravite da kosa nije ujednašenog tona, to jest na kosi ima svetlih i tamnih površina. Pažljivo ih sve nacrtajte i dobićete efekat kakav želite.

Komentariši Evo par crteža od mene

Kliknite ovde kako bi dodali Vaše komentare

Oct 14, 2015
moj komentar NEW
stavio/la : Anoniman

super radovi sigurno ces biti slikar

Jan 25, 2014
Bravo
stavio/la : Anoniman

Hej Nikola, bravo!
Probaj nabaviti neki drugi papir na kojem se olovka ne mrlja. Ima blokove zovu se "universalni" na njih možeš raditi bilo kojim materijalom. I dobar si savjet dobio :NE MRLJATI PRSTOM kod sjenčanja. Moraš početi sa najsvjetlijim djelovima i postupno zatamnjivati sjenčanjem. Kupi si mekanu gumicu koja se može gnječiti i oblikovati, pa poslušaj prethodni svjet! S uspjehom!

Jan 18, 2013
kon
stavio/la : Tajana

Meni je ovo super, s obzirom da imaš 14 godina. To je odličan početak, tako su i moji crteži izgledali na početku :)
Mislim da bi trebao malo više poraditi na sjenčanju da slika dobije na trodimenzionalnosti. Nekoliko poteza tamnijom olovkom i nekoliko poteza gimicom, slika odmah izgleda drugačije ;)

Jan 15, 2013
.
stavio/la : NikolaBešlić

Hvala na savjetu, isprobat ću, samo se nemojtee meni obračat sa vi jer iman tek 14 godina pa se osjećam puno starijim ;)

Jan 15, 2013
just lovee
stavio/la : Milan Nestorović

Poštovani Nikola,
želim samo da dodam jedan mali savet za tonove za kosu. Kada radite tamne tonove, ne morate da pratite linije kose. Dovoljno je da to radite na srednjim i svetlim tonovima. Svetle tonove ćete najlakše dobiti izvlačeći kvalitetnom gumicom najsvetlije tonove sa već odrađenih srednjih tonova. Ovako možete i da dorađujete svoje radove. Savetijem da probate.
Ovaj savet važi za sve tipove površina koje senčite (koža, platno, zid, nebo...).
Inače, najlepše na Vašim crtežima je to što ne koristite prst za senčenje.

Kliknite ovde kako bi dodali Vaše komentare

Pridruži se i napiši svoju stranicu! To je lako uraditi. Kako? Jednostavno kliknite ovde za povratak na Vaši Crteži.
Naslovna / O meni / Polisa Privatnosti / Kontakt

Share this page:

Sponzor Sajta

Centar Equilibrio
  NE PROPUSTITE!  

Crtanje Desnom Stranom Mozga

Knjiga koja će vam pomoći da ovladate veštinom crtanja u pet koraka.