Žena prelijepih očiju

od autora Ivana


Konačno rad na odgovarajućem papiru za crtanje (gramaža 160g/m²) i odgovarajućim olovkama (set olovaka u rasponu od 5H do 6B). Imam problema sa priborom za razmazivanje grafita, i uglavnom koristim ono što nađem u kući poput maramica, tuferčića i sličnih stvari. Bila sam nestrpljiva da isprobam sav taj pribor, tako da sam relativno brzo nacrtala crtež, oduzeo mi je neka 4h, to je inače moj problem- nestrpljivost, kad krenem da crtam jednostavno ne mogu da dočekam finalni rezultat, a postavila sam sebi ambiciozne ciljeve i želim na ovom područiju znatno više da postignem, svjesna sam da stručniji od mene znatno više ulažu u svoj rad, i da za rezultate kakve ja želim da postignem podrazumijevaju rad na crtežu koji traje i nekoliko dana, pa i mjeseci, i nadam se da ću postati strpljivija. Napisah vam čitavo pismo u opisu :)Administrator:

Vrlo dobro urađeno. Pozdravljam i podržavam to što ste uzeli kvalitetan papir i olovke i time dodali kvalitet vašim radovima.

Još jednom ću ponoviti, mada u nedostatku kvalitenog materijala možete da vežbate na bilo kakvom papiru i sa bilo kakvim olovkama, vrlo je poželjno da vežbate i radite isključivo na kvalitetnom papiru i sa kvalitetnim olovkama zato što ćete vežbajući sa istim priborom naučiti sve njegove karakteristike, dobre i loše strane pa tako, kada krenete da radite, šanse da pogrešite u proceni karakteristika su minimalne.

Poželjno je da postanete malo strpljivija dok radite. Normalno, to ne znači da treba da radite dva meseca na jednom crtežu, jednostavno nemojte požurivati sebe.

Pokušajte da, dok mislite na finalni rezultat, u isto vreme da mislite na to kako će taj finalni rezultat u stvari da bude vaš najbolji crtež i kako ni jedan detalj nećete izostaviti i kako će sve biti tamo gde treba.

I ne zaboravite da nam pošaljete taj crtež :)

Komentariši Žena prelijepih očiju

Kliknite ovde kako bi dodali Vaše komentare

Sep 17, 2012
Papir za crtanje
stavio/la : Ivana

Zaista ne znam koliko koštaju papiri, zapravo radi se o bloku za crtanje i slikanje, s obzirom da sam ih dobila na poklon, znam samo da su nabavljeni u Art studiju koji je specijalizovan za tu vrstu pribora za razliku od knjižara koje su u mom gradu (Banjoj Luci) dosta siromašno opremljene. Hvala na komplimentu za crtež :)

Sep 16, 2012
...
stavio/la : Milica

Koliko koštaju ti papiri za crtanje i da li mogu da se nadju u običnim knjižarama? Inače,ovaj crtež je baš lep.

Kliknite ovde kako bi dodali Vaše komentare

Pridruži se i napiši svoju stranicu! To je lako uraditi. Kako? Jednostavno kliknite ovde za povratak na Vaši Crteži.
Naslovna / O meni / Polisa Privatnosti / Kontakt

Share this page:

Sponzor Sajta

Centar Equilibrio
  NE PROPUSTITE!  

Crtanje Desnom Stranom Mozga

Knjiga koja će vam pomoći da ovladate veštinom crtanja u pet koraka.