drvene bojice

od autora Stevan

Koje su najbolje i na kakvom papiru (po teksturi) se njima boji? Hvala.Administrator:

Malo je teško reći koje drvene bojice su najbolje jer danas ima više proizvođaća koji rade drvene bojice vrhunskog kvaliteta, a razlike između njih su tako male da je epitet najbolji postao stvar subjektivne procene onoga koji ih upotrebljava. Pa tako neki proizvođači imaju veliku paletu boja (neki čak i 500), neke bojice su mekše, druge tvrđe, neke su na osnovu voska, druge na osnovu ulja, neke su vrlo skupe, neke bojice imaju prihvatljive cene i tako dalje.

Kažu da Prismacolor ima najbolju kombinaciju izbora boja, kvaliteta i cene, Faber-Castell i Caran d'Ache važe za najkvalitetnije ali su i najskuplje, Derwent po kvalitetu malo zaostaje iza njih ali zato imaju vrlo prihvatljivu cenu.

Ukratko, papir za rad sa drvenim bojicama poželjno je da bude težak između 250-300 gr/m2 jer rad sa drvenim bojicama ponekada zahteva da se dobro pritisne na papiru kako bi se naneo sloj boje. "Zubi" na papiru su potrebni jer zadržavaju više boje, a to znači da je poželjno da papir bude srednje rapav, ali ne i previše rapav jer će rad sa bojicama upropastiti površinu. Nadam se da će vam ove informacije biti od koristi :)

Komentariši drvene bojice

Prosečna Ocena starstarstarstarstar

Kliknite ovde kako bi dodali Vaše komentare

Nov 29, 2014
Ocena
starstarstarstarstar
prismacolor
stavio/la : Anoniman

Zanima me ima li gde u Beogradu da se kupe Prismacolor bojice?

Kliknite ovde kako bi dodali Vaše komentare

Pridruži se i napiši svoju stranicu! To je lako uraditi. Kako? Jednostavno kliknite ovde za povratak na Pitanja / Komentari.
Naslovna / O meni / Polisa Privatnosti / Kontakt

Share this page:

Sponzor Sajta

Centar Equilibrio
  NE PROPUSTITE!  

Crtanje Desnom Stranom Mozga

Knjiga koja će vam pomoći da ovladate veštinom crtanja u pet koraka.