Dobre Navike u Crtanju

Niste pronašli ono što vas zanima? Unesite željeni pojam, a zatim kliknite dugme za pretragu.


Što pre steknete dobre navike u crtanju to će vam sam čin crtanja biti lakši, efikasniji i normalno zabavniji.

Koje navike u crtanju se mogu nazvati dobrim?

Pa recimo sve one koje će vam uštedeti vreme, one koje će vam pomoći da budete više fokusirani, one koje će vam uštedeti energiju...drugim rečima sve one navike koje će napraviti da vam crtanje bude zadovoljstvo i zabava.

Kao prvo nemojte razbacivati vaš pribor za crtanje po celoj sobi, a još manje po celoj kući jer tako nepotrebno narušavate sopstvenu koncentraciju i gubite vreme tražeći to što vam treba.

I da ne napominjem da razbacane stvari idu na živce ostalima u kući. A pravilo glasi "Što manje smetate drugima, to će oni manje smetati vama".Čuvajte ceo pribor za crtanje na jednom mestu

Pernica za olovke

Čuvajte vaš pribor za crtanje na jednom mestu tako da on bude zaštićen od vlage, jake topline i sunca. Zauzmite jednu fioku ili deo regala, objavite da je vaš i stavite ceo pribor tamo.

Imajte jednu pernicu za olovke i čuvajte u njoj ceo pribor koji vam treba za tekući rad. Sve olovke, gumice, papirne štapiće i pomoćni pribor sa kojim upravo radite čuvajte u toj pernici, a pernicu dok radite čuvajte nadohvat ruke.

Tako nećete gubiti vreme tražeći gde vam je pribor, a isto tako ne morate da razmišljate koje olovke ste koristili poslednji put jer će vam sve one biti na jednom mestu.Imajte naviku da crtate granice na vašem papiru za crtanje

Nacrtajte granice na papiru za crtanje

Zamislite samo situaciju kako bi ste se osećali kada na pola crtanja "shvatite" da će vam papir na kome crtate biti premali za vaš crtež i da ćete morati da sve izbrišete i krenete iz početka.

Zato, pogotovo ako ste početnik u crtanju, iscrtavanje granica na papiru svakako spada u dobre navike u crtanju.

Nacrtajte granice na papiru za crtanje pre nego što počnete da crtate i imaćete veću kontrolu nad radom. Sve i da ste omašili veličinu onoga što crtate i izađete iz nacrtane granice crtež će biti u granicama papira.Čuvajte čist vaš crtež dok crtate

Zaštitite vaš crtež dok crtate

Imajte uvek čiste ruke kada crtate i imajte naviku da stavljate jedan komad čistog papira ispod ruke koja se naslanja na crtež. Tako ćete zaštititi crtež od razmazivanja i sebi uštedeti vreme koje biste izgubili na često brisanje gumicom.

Ovde moram da naglasim da sam proces brisanja gumicom i nije tako bezopasan po papiru kao što se to čini. Često brisanje gumicom može trajno da upropasti papir za crtanje, a normalno time i sam crtež.

I za kraj imajte naviku da uradite tri stvari uvek kada završite neki crtež:

Da stavite svoj potpis na njemu, na poleđini da stavite datum, a na vašem licu osmeh jer crtanje je samo jedna zabava.

Eto, ovo je deo onoga što se može nazvati dobre navike u crtanju.


Vrati me sa Dobre Navike u Crtanju na Crtanje olovkom

Vrati me na Naslovnu

Novo! Komentari

Šta imate reći o onome što ste upravo pročitali? Napišite svoj komentar u označenom polju dole.


Naslovna / O meni / Polisa Privatnosti / Kontakt

Share this page:

Sponzor Sajta

Centar Equilibrio
  NE PROPUSTITE!  

Crtanje Desnom Stranom Mozga

Knjiga koja će vam pomoći da ovladate veštinom crtanja u pet koraka.