3 rada

od autora Nikola

Evo opet ja, Nikola. Nacrtao sam dva nova interesantna rada pa sam hteo da to podelim sa vama. Usput probao sam i portret, posto mi oni idu slabije od ruke. Pa me zanima sta mislite? Na portretu je Lady Gaga.


Kod mene je problem sto kada crtam portret previse se trudim da lici na osobu koju crtam, mnogo zurim, gledao sam po youtube DRAWING COVER pa pokusavam da ovladam njihovom tehnikom a to je (realisticno crtanje) pa se onda razocaram. Da li mi mozete dati neki savet? Hvala.


Administrator:

Samo ću ponoviti ono što sam vam napisao prošlog puta- imaginacija i ideje su važnije od toga koliko ste precizno nešto nacrtali! Vi umete nešto što ne može svako, a to je da crtate crteže iz mašte. To bi trebalo da nastavite da radite i da usavršavate.

To ne znači da sada vi ne treba da crtate realistične crteže, naprotiv. Moj savet vam je da redovno radite realistične crteže (i to ne samo portrete nego sve teme) kako bi savladali perspektivu i proporciju, ali nemojte se previše zamarati time da vaši crteži budu baš foto-realistični (kao fotografija).

I još važnije, nikada nemojte u crtanju da sebe merite u odnosu na druge, bez razlike da li su sa interneta ili iz vaše okoline. Merite vaš napredak isklučivo prema sebi. Potražite nove tehnike na ovom sajtu, vežbajte par dana redovno, a zatim ponovo pokušajte da nacrtate portret. Ponovite postupak još, recimo, dva puta pa zatim pogledajte prvi i poslednji crtež koji ste nacrtali pa utvrdite koliko ste napredovali. Jedino tako možete tačno da merite vaš napredak...a i poštedećete sebe frutracije i razočarenja.

Kliknite ovde da bi napisali komentar.

Pridruži se i napiši svoju stranicu! To je lako uraditi. Kako? Jednostavno kliknite ovde za povratak na Vaši Crteži.
Naslovna / O meni / Polisa Privatnosti / Kontakt

Share this page:

Sponzor Sajta

Centar Equilibrio
  NE PROPUSTITE!  

Crtanje Desnom Stranom Mozga

Knjiga koja će vam pomoći da ovladate veštinom crtanja u pet koraka.